AMANATAZARBAIJAN.com

حال سينما خوب نيست


حال سينما خوب نيست

گروه فرهنگي: »مجيد برزگر« کارگردان و توليد کننده فيلم گفت: سينماي ايران دوران خوبي را سپري نمي‌کند و حال سينما خوب نيست.




مجيد برزگر 16 اسفند 1351 در همدان به دنيا آمد وي داراي ديپلم گرافيک، ليسانس سينما (گرايش کارگرداني) و فوق ليسانس ادبيات دراماتيک است و از دوره يک ساله فيلمسازي انجمن سينماي جوانان همدان در سال 1367 فارغ‌التحصيل شده است.

وي تاکنون چهار فيلم بلند سينمايي را کارگرداني و بيش از ده‌ها فيلمِ بلندِ سينمايي و کوتاه را تهيه کنندگي کرده‌ است؛ فيلم‌هاي او تا به حال جوايز بسياري را در جشنواره جهاني دريافت کرده‌اند.
»مجيد برزگر« توليد کننده فيلم سينمايي »علت مرگ: نامعلوم« که براي برگزاري کارگاه تخصصي فيلم به هفدهمين هفته فيلم و عکس مهاباد به ميزباني سردشت دعوت شده بود، در گفت و گو با ايرنا وضعيت سينماي ايران را تحليل کرد.
سانسورهاي سليقه‌اي اعتماد مردم به سينما را کاهش داده است
* بفرماييد اکنون وضعيت سينماي ايران چگونه است و هنر هفتم از چه مشکلاتي رنج مي برد؟
برزگر: متاسفانه بايد گفت که سينماي ايران دوران خوبي را سپري نمي‌کند و اکنون حال سينما خوب نيست و اين مساله داراي چندين علت است که بايد بررسي و راهکار مناسب براي آن جستجو شود؛ يکي از مشکلات مهم اين است که اعتماد مردم به سينما کاهش يافته است و مردم فيلم را تماشا مي کنند اما در سينما نه، بلکه از شبکه هاي ماهواره‌اي و آنلاين و سينماي خانگي!
يکي از علت‌هاي آن افزايش سانسورهاي سليقه اي در فيلم است که حتي باعث مي‌شود که نتايج پاياني فيلم هم تغيير کند و فيلم ها با تاخير مجوز اکران عمومي را دريافت مي‌کنند؛ همين امر باعث شده که رابطه مردم و سينما قطع شود.
مساله ديگر سلطه بازار شخصي بر سينما است که تمايل آنان بر سود و فروش فيلم دارند؛ در عوض بخش دولتي بايد از سينماي کودک و اجتماعي حمايت کند تا توازن برقرار شود اما اکنون چشم انداز سينماي سفارشي و عملکردي تقويت شده است و سينماي مستقل، اجتماعي و منتقد به کل از چرخه توليد خارج شده است.
وقتي فيلم »برادران ليلا« توقيف شد نسخه آنلاين آن را بيش از 20 ميليون بار دانلود کردند؛ اگر بفرض هر دانلود 2 تماشاگر داشته باشد 40 ميليون بار اين فيلم ديده شده است و اگر هر بليط سينما حداقل 80 هزار تومان باشد، فروش اين فيلم در سينما بسيار عالي مي‌شد.اما به طور کلي سينماي ايران در بخش جشنواره‌اي و هنري موفق است اما در بخش مردم پسند بجز در موارد نادر بسيار موفق نبوده است.
70 درصد فيلم‌هاي کوتاه در استان‌ها توليد مي‌شود
* سينماگران استان‌ها، در سينما ايران چه جايگاهي دارند و چه نقشي در تهيه فيلم کوتاه و بلند ايفا مي‌کنند؟
برزگر: بدون شک نقش سينماگران استان‌ها در ارتقاي هنر سينما در کشور بسيار خوب و بي بديل است و بسياري از اين سينماگران جوان و موفق کار خود را از استان‌هاي مختلف شروع کرده و توانستند خوب بدرخشند.
بسياري از اين سينماگران جوان در تهران تمرکز دارند و در بخش فيلم بلند و حرفه‌اي نقش مهمي داشتند؛ اما موفقيت اصلي سينماگران استاني در زمينه توليد فيلم کوتاه است و 70 درصد فيلم کوتاه کشور در استان ها توليد مي‌شود.در جشنواره فيلم کوتاه بسياري از آثار راه يافته از استان‌ها بود و اين نشان مي دهد که در استان‌ها نگاه‌هاي نو به هنر هفتم و پتانسيل هاي خوبي در اين زمينه وجود دارد.
ايجاد دفاتر سينماي جوانان يک ايده صحيح بود
* نقش انجمن سينماي جوانان در پرورش سينماگران جوان و شناسايي استعدادها را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
برزگر: در کشورهاي غربي دانشکده‌هاي هنر کار تربيت سينماگران را بر عهده دارد اما در ايران علاوه بر دانشکده هنر، دفاتر سينماي جوانان در بسياري از شهرستان‌ها راه اندازي شده است و علاقمندان به سينما را در دوره‌هاي کوتاه مدت 6 ماه و يکساله پرورش مي‌دهد.
به نظر من انجمن سينماي جوانان حاصل يک تفکر درست و پي ريزي يک ايده صحيح است که حاصل آن در 40 سال گذشته اکنون رشد سينماگران جوان در مناطق مختلف کشور است و در کل تصميم گيري درستي در اين زمينه انجام شده است.
اگر علاقمندي به سينما وارد دانشکده هنر شود بايد چهار سال درس بخواند و شايد در نهايت به اين نتيجه برسد که نمي تواند وارد سينما شود، اما سينماي جوانان اين زمان را به يکسال کاهش داده است.
اگر کسي با تمايل به فيلمسازي وارد سينماي جوانان شود، در اين مدت توانايي خود را محک مي زند اگر موفق شد با کمک امکانات سينماي جوانان نخستين فيلم خود را مي سازد اما اگر نتوانست ديگر اين راه ادامه نمي‌دهد.اما اکنون مدارس سينمايي در بسيار از مناطق کشور راه اندازي شده که مي تواند رقيبي براي سينماي جوانان باشند؛ اکنون بايد انجمن سينماي جوانان بازنگري در مورد اهداف خود داشته باشد و بيشتر در زمينه توليد فيلم و کمک به سينماگران جوان را در اولويت قرار دهد.
در دنياي کنوني که شکل و شيوه تهيه فيلم به ديجيتال تبديل شده است فيلم ساز مي‌تواند با گوشي تلفن خود فيلم توليد و آن را زيرنويس کرده و حتي در جشنواره‌هاي خارجي هم شرکت کند.
سينماگران کُرد رنج‌هاي مردم را به خوبي نشان دادند
* نقش سينماگران کُرد در سينماي ايران را چگونه ارزيابي مي کنند؟
برزگر: در چند سال اخير سينماگران اهل کردستان نقش بسيار مهمي در توليد فيلم ها کوتاه و بلند و توليد فيلم به زبان کُردي را ايفا کردند و باعث غني شدن سينماي ايران شدند.مساله مهم ديگري که در زمينه سينماي کُردي، توليد فيلم در زمينه طبيعت، معماري، آداب و رسوم و حتي پوشش و گويش مردمان اين منطقه کردستان است که به برکت سينماگران کُرد در تاريخ سينماي ايران ثبت شده است.
بيشتر سينماگران کُرد تمايل دارند که دردها و رنج هاي مردم ساکن در اين منطقه جغرافيايي را با هنر فيلم سازي براي مردم ايران به نمايش بگذارند و اين مساله در ديگر مناطق ايران کمتر ديده مي‌شود.
* نظر خودتان را درباره هفته فيلم و عکس مهاباد را نيز بيان بفرماييد؟
برزگر: بدون شک گردهمايي جمعي از هنرمندان اين عرصه در يک اتفاق فرهنگي مهم که موضوع اصلي آن فيلم و عکس آن هم در شهرستان سرسبز و مرزي سردشت است، مي تواند گام مهمي باشد که آثار و نتايج آن در آينده بيشتر مشخص مي‌شود.
جا دارد که در اين زمينه از همراهي و همگامي مسوولان اين شهرستان در زمينه برگزاري اين هفته فيلم و عکس قدرداني شود و اميدارم در آينده نيز اين رويداد فرهنگي در ساير مناطق هم برگزار شود.
به گزارش امانت به نقل از ايرنا، هفدهمين هفته فيلم و عکس مهاباد در سردشت با همکاري انجمن سينماي جوانان مهاباد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري سردشت و کافه کتاب ژيکو از روز سه شنبه آغاز و تا نهم اسفندماه ادامه دارد.
هفته فيلم و عکس شامل برپايي نمايشگاه عکس، نمايش فيلم، اردوي عکاسي و کارگاه آموزش و نقد و بررسي فيلم که بوده به مدت سه روز در اين شهرستان برگزار مي شود.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/14 04:04 ق.ظ | دفعات بازدید: 2001 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور